Wednesday, August 28, 2013

Buzlukta peynirli börek



buzlukta peynirli borek 1
Yeni haftaya başlarken Ankara günlük güneşlik.

Hafta sonu yaşadığımız koşuşturmadan sonra bana öylesine iyi geldi ki.

Yeğenim (Fotoğraftaki sarışın olan ve bizim güneşimiz dediğimiz) lenf bezleri iltihaplandığı için bütün bir hafta boyunca çok hastaydı. Bütün hafta sonunu serum ve iğnelerle geçirdi. Salı gününe kadar da günde iki kere hastaneye giderek seruma katılmış iğnesini vurulacak. Benimle kalıyor. Hastaneye beraber gidip geliyoruz. O hasta olunca annesi de biz de çok korktuk, ama şimdi daha iyi çok şükür.

Üstelik hafta sonu yeğenimin doğum günüsü vardı. Bütün bir hafta öylesine heyecanlıydı ki, şunu da yapalım, bunu da yapalım diye. Arkadaşları geldiğinde çok mutluydu. Ama gözünü açmakta bile zorlandı. Yine de güzel bir doğum günü oldu diyecek kadar pozitif bir çocuk. Allah’ım bir daha hastalık göstermesin, neşeli ve mutlu bir yaş geçirsin inşallah diyorum.

Haftaya önceden hazırlayıp, buzluğa konulacak ani misafirlerde hemen sunulacak bir börek tarifiyle başlamak istiyorum. Benim kurtarıcı böreklerimden biri. Çalışanlar için çok iyi olacağını düşünüyorum.



Güzel , neşeli ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,

Sevgiyle kalın.



Malzemeler
1 büyük çorba kasesi yoğurt


½ çay bardağı sıvıyağ

6 adet yufka

Beyaz peynir

Maydanoz

Bir tutam sevgi



Yapılışı
Yoğurt ve sıvıyağı çatalla iyice çırpın.


Yufkaları 8’e bölün.

Üzerlerine yoğurtlu karışımı yumurta fırçası ile her tarafına sürün.

Ezilmiş ve ince doğranmış maydanoz karışımını üçgenin en geniş yerine koyun.

Sigara böreği gibi sarın. Daha sonra da bir tarafından başlayarak kıvırın. Gül böreği gibi yapın.

Buzdolabı poşetine ya da ne ile koymak isterseniz dondurucuya kaldırın.

Misafiriniz geldiğinde, dolaptan çıkarın ve hiç bekletmeden bol suya koyun.

Beş dakika beklettikten sonra, silkeleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Dizerken birbirlerine yakın dizmeyin. Çok kabarıyor.

Üzerine yoğurt sürün.

Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment