Monday, August 26, 2013

ÇİĞ BÖREK



ci borek 1


 ÇİĞ BÖREK


Hayırlı haftalar. Uzunca bir süre rahatsızlığım dolayısı ile sizlerden ayrı kaldım. Hastalığım sırasında beni bizzat gelip ziyaret eden, telefonla arayan, mail atan, yorum bırakan çok değerli arkadaşlarıma teşekkürü bir boç bilirim. Çok sağolun. Mevlam hepinizden razı olsun. Ettiğiniz tüm dualar kabul ve makbul olsun.


Bugün sizlere yüksekokul yıllarımda çok sık yaptığım Eşkişehirin meşhur çiböreğini yaptım. Sağlık ve afiyetle yiyelim İnşaallah.


Sevgi ve saygılarımla..




Malzemeler

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı su

Tuz

İç Malzemesi

300 gr dana kıyma

1 adet orta boy soğan

Tuz, karabiber

(Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz)

Yapılışı

Yoğurma kabımızda hamur malzemelerimizi karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. (sert olmaması gereklidir.) Hamurumuz dinlenirken sıvıyağda ince doğranmış soğanlarımızı kavuralım. Üzerine kıymamızı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak biraz daha kavurup iç harcımızı hazır edelim. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgah üzerinde küçük yuvarlaklar açalım. iç harcımızı açılan yuvarlağın yarısına koyalım. Diğer yarısını üzerine kapatalım kenarlarını  el ile kıvırarak kapatalım. Hazırladığımız çiğ böreklerimizi sıvı yağda alt üst kızartalım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

 ÇİĞ BÖREĞİN ŞİFASI

01. Kişinin kendisini mutlu hissetmesini sağlar.

02. Anne sütünü artırır.

No comments:

Post a Comment