KIYMALI BÖREKLER
MALZEMELER:
6 yufka
ARASI İÇİN:1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
İÇİ İÇİN:yarım kilo kıyma
1 kuru soğan
yetrince tuz-karabiber- pul biber
ÜZERİ İÇİN:yeteri kadar, yoğurt- sarmısak-tuz
SOSU İÇİN:1 çorba kaşığı tereyağ veyasıvı yağ- pul biber
YAPILIŞI:
1. yufkayı tezgaha serip, sıvıyağ ve su karışımını yufkanın her yanına sürelim ve 2. yufkayı üzerine serelim.Yağ karışmından az bir miktarda yine sürelim. Yufkaları sigara böreği keser gibi üçgen şeklinde keselim.(Küçük yapmak isterseniz 16 adet üçgen elde ediniz.)Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırıp, yoğuralım. İç harcı üçgen parçanın geniş köşesine küçük parçalar halinde koyalım.Yufkayı kendi etrafında iç malzeme açıkta kalacak şekilde gül gibi saralım.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayalım. Tüm yufkaları aynı işemden geçirelim.Yani börekleri 2 yufka olarak üstüste koyup, kesip, sarıyoruz.) Böreklerin üzerine hafifce sıvıyağ sürüp,180 C de kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkınca üzerlerine sarmısaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biberi dökelim.
NOT: Börek gibi yemek isterseniz, üzerlerine yumurta sarısı sürünüz.
NOT: Yufkaları istediğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz.
Not: Bu börek çok bereketli dir.AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment