Saturday, August 31, 2013

Elde Acma Gevrek Borek








elde acma gevrek borek 1


Bugun yeni bir borek tarifiyle karsinizdayim. Bu boregimiz de yine gevrek ve agizda dagilan bir tarif.  Tarif Cahide&Jibek arkadasimiza ait  http://cahidejibek.com/category/hamur-isleri/category/hamur-isleri/borek-tarifleri/page/3/


Deneyecek arkadaslara simdiden kolay gelsin.






Malzemeler

1.5 su bardağı yoğurt

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı sirke

1.5 tatlı kaşığı tuz


7.5 bardak un ( Unu azar azar ekleyin ki kivamini ayarayabilesiniz)

yarım paket kabartma tozu


Yufkaların arasına sürmek için tereyağı ve zeytinyağı karışımı.



  • 4 orta boy haşlanmış patates


  • 1 Orta boy sogan


  • 1 yemek kasigi salca


  • Siviyag


  • Tuz


  • Karabiber


  • Pul biber



Patatesli icin hazirlanmasi;


Soganlarimizi yemeklik dograyip siviyagda renkleri donunceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra salca ve baharatlarimizi ekleyip iki dakika daha pisirdikten sonra haslanmis ve ezilmis patateslerimizi ekleyip iyice karistirip ocaktan aliyoruz.






Patatesli böreğin yapılışı;



  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.


  • Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.10 dakika kadar dinlendirirseniz açmanız daha kolay olur.


  • Bezeleri teker teker açıp üzerini tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla yağlayın.


  • Patatesli içi yufkanın bir ucuna uzunlamasına serin.Kenar kısımların çıkıntılarını içe doğru katlayıp,iç konulan tarafından rulo yapın.


  • Yağlanmış tepsiye börekleri dizin.Böreklerin üzerini fırçayla yağlayın.Bıçakla dilimleyip 200 derecelik fırına verin.


  • Uzerleri iyice kızardıktan sonra sıcakken servis edin.




No comments:

Post a Comment