Geçenlerde bir çiğbörek partisi yapıldı annemde. Çiğbörek herzaman yapılmaz. Ama yapılınca da bolcana yenilir. Annemden tarifi aldım da. Aslında kolaymış. Ama muhtemelen yapsam anneminki gibi asla olmaz :)
Malzemeler ;
un - su - tuz - az zeytinyağı- az sirke bunlarla bi hamur yapılır ve en az yarımsaat dinlendirilir. Bu arada çok katı bir hamur olmayacakmış. Sonra yumurta kadar bezeler yapılır.
İçi için
çiğ kıymanın içine 1 domates-1 soğan rendelenir. Maydanoz eklenir. Biraz su ile çok katı olmaması sağlanır. Baharatlandırılır. Tabak kadar açılan hamurun yarısına yayılır. Hamur kapatılır ve ucları sağlam bi şekilde kapatılır. Kesiciler kullanılırsa iyi olabilir. Ve son olarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Ve soğumadan yenir :)
Gene o günden bir kare. Emrecik bahçe işlerine dalmış :)
No comments:
Post a Comment