Friday, August 23, 2013

Patatesli Börek



      Geçen hafta gelen misafirlerim için yaptığım patatesli börekler çok pratik hazırlanması kolay ve lezzetli çıtır çıtır oldu,yiyenlerden tam not aldı.Bu börekleri çokça hazırlayıp dondurucuda uzun süre saklayabiliyorum acil durumlarda biraz çözdürüp yarı buzlu şekilde pişiriyorum,inanın taze yapılmıştan daha güzel oluyor.






patatesli borek 1






       Malzemeler:


  • 4 adet yufka

  • 1 su bardağı sıvıyağ 

  • 1 su bardağı su yada soda

  • üstü için yumurta sarısı



     İç malzemesi:



  • 4-5 haşlanmış patates

  • 1 kuru soğan

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

  • tuz,karabiber

  • maydanoz



     Hazırlanışı:




  • haşlanmış patatesler ezilir,kuru soğan ince kıyılıp biraz sıvıyağda kavrulur ezilmiş patateslare karıştırılır

  • tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanoz eklenir

  • sıvıyağ ve su karıştırılır.yufka masaya serilip suluyağ ile yağlanır,önce iki kenerını sonra diğer iki kenarı ortaya katlayıp  kare şekline getirilir(araları da yağlanır)

  • resimdeki gibi patatesli iç ve rendelenmiş kaşar konup çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır

  • istenilen büyüklükte kesilir

  • bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır

  • üzerlerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş veye susam ekilir,200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.    





patatesli borek 2



patatesli borek 3



patatesli borek 4






No comments:

Post a Comment