Friday, August 9, 2013

Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek




baklava yufkasiyla peynirli borek 1



  • 24 adet 


  • 3 Adet yumurta


  • yufka


  • Beyaz peynir biraz da lor peyniri


  • İnce kıyılmış maydanoz




  • Sosu



  • 1 Su bardağı yoğurt


  • Yarım çay bardağı sıvı yağ


  • Yarım su bardağı süt 


  • 1 Paket kabartma tozu

Yapılışı



  • Borcam tepsiyi hafif yağladıktan sonra 3 adet yufkayı kırıştırarak üst üste yerleştirin.Hazırladığımız sostan her tarafına iyice sürerek 3 kat daha yufkayı aynı şekilde üst üst koyun.Yine sos, ardından hazırladığımız peynirli karışımın 3/1 ni üzerine ilave ediyoruz.sonrasında aynı şekilde 3 kat yufka + sos + 3 kat yufka + sos + peynirli karışım + 3 yufka + sos + 3 yufka + sos + peynirli karışım + 3 yufka + sos+ 3 yufka  şeklinde kat kat hazırlayın.Artan sosu üzerine sürerek susam serpin ve dilimleyin.


  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 35,40 dakika kızarıncaya kadar pişirin.


  • Biraz karışık gibi gelse de sırasıyla 4 kat yufka 3 kat peynir yapmış oluyoruz.


  • 800 gr. lık paketten kaç yufka çıkıyor bakmadım bir kısmını daha önceden kullanmıştım.




No comments:

Post a Comment