Baklava Yufkasıyla Peynirli Börek
24 adet
3 Adet yumurta
yufka
Beyaz peynir biraz da lor peyniri
İnce kıyılmış maydanoz
Sosu
1 Su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
Yapılışı
Borcam tepsiyi hafif yağladıktan sonra 3 adet yufkayı kırıştırarak üst üste yerleştirin.Hazırladığımız sostan her tarafına iyice sürerek 3 kat daha yufkayı aynı şekilde üst üst koyun.Yine sos, ardından hazırladığımız peynirli karışımın 3/1 ni üzerine ilave ediyoruz.sonrasında aynı şekilde 3 kat yufka + sos + 3 kat yufka + sos + peynirli karışım + 3 yufka + sos + 3 yufka + sos + peynirli karışım + 3 yufka + sos+ 3 yufka şeklinde kat kat hazırlayın.Artan sosu üzerine sürerek susam serpin ve dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 35,40 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
Biraz karışık gibi gelse de sırasıyla 4 kat yufka 3 kat peynir yapmış oluyoruz.
800 gr. lık paketten kaç yufka çıkıyor bakmadım bir kısmını daha önceden kullanmıştım.
No comments:
Post a Comment