Sunday, August 4, 2013

BULGURLU,KIYMALI BÖREK



bulgurlu kiymali borek 1



bulgurlu kiymali borek 2



bulgurlu kiymali borek 3
 


MALZEMELER


4 adet yufka


3 yumurta


300 gram kıyma


2 adet soğan


1 çay bardağı ince bulgur


1/2 su bardağı ceviz


Maydonoz, kekik, karabiber, kırmızıbiber,


Galeta unu , tuz 2 kaşık sıvıyağ






YAPILIŞI


İnce bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapatılıp 15 dakika bekler. Kıyma 2 kaşık


sıvıyağ ile kavrulur, yemeklik doğranan soğanlarda ilave edilip iyice kavrulur,


baharatları, tuzu,maydonozu cevizi ve ıslatılan bulguru katılıp soğumaya bırakılır.


Yumurtaların sarıları ile beyazları ayrılır, sarıları yarım çay bardağı su ile sulan-


dırılır bir tane yufka masaya serilir, yufkanın her tarafına sulandırılmış yumurta


sarısı sürülür, İkinci yufka üzerine serilir, sigara böreği şeklinde 16 parçaya


bölünüp hazırlanan iç konup sarılır, ayırdığımız yumurta beyazına batırılıp, galeta


ununa bulanır, bol sıvıyağda kızartılır.Diğer iki  yufkada aynı şekilde hazırlanır.


Afiyet Olsun...






No comments:

Post a Comment