Thursday, August 8, 2013

Ispanaklı Börek


ispanakli borek 1


ispanakli borek 2


Malzemeler :


2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)


1 su bardağı yoğurt


1 su bardağı sıvı yağ


1 paket kabartma tozu


1,5-2 tatlı kaşığı tuz


aldığı kadar un


İçine;


750 gr. ayıklanıp yıkanmış ıspanak


1 adet kuru soğan


1 tatlı kaşığı salça


tuz, karabiber, kırmızı pulbiber


1 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı :


Yıkanıp süzülmüş ıspanak yaprakları doğranır. (Kök kısımlarını yemeklerde değerlendirebilirsiniz.) Soğan doğranıp tuzla iyice ovulur. Doğranmış ıspanak, salça, yağ ve baharatlar eklenir; iyice karıştırılır. (Ispanakları pişirmeye gerek kalmıyor)


Bir kaba yoğurt ve sıvı yağ alınır. Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır, kalanı yağ-yoğurt karışımına eklenir. Kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 5 eşit bezeye bölünür. Bezelerden her biri oklava ile açılabildiği kadar, dikdörtgen şeklinde açılır. (Fazla ince olmasına gerek yok) Her yerine dağılacak şekilde ıspanaklı harç serpilir. Rulo şeklinde katlanır; yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp; isteğe göre susam, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment