Sunday, August 18, 2013

Ispanaklı Fırında Börek Tarifi












ispanakli firinda borek tarifi 1

Ispanaklı Fırında Börek


MALZEMELER

1 kg Un

300 gr Rama yagi

Maya

Tuz

1 tane Kabartma tozu

Aldigi kadar un

1/2 Kg Ispanak

Beyaz peynir

Kasar peynir

1/2 Cay bardagi zeytinyag

Sogan

Karabiber

YAPILIŞI

Hamuru önermis oldugumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi

yumusakligina getirinceye kadar yoguralim, daha sonra hamurun

üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için birakalim, hamuru

biraktiktan sonra diger tarafa geçip ispanaklari yikayip, yagi

isitalim, ufacik dogramis oldugumuz soganlari ve incecek kiydigimiz

ispanaklari yagin içinde güzelcene kavuralim, bu ispanagi kavurduktan

sonra tuzunu biberini ilave edelim, bu islemler bittikten sonra beyaz

peyniri ufalayip bu malzemenin içine koyalim, bu malzemeyi bir kenara

çekip sogumasini bekliyelim, bu arada hamurumuz kabarmis haline

gelmistir, orta boydan büyük bir bezi hazirlayip masanin üstüne unluyalim

üstünde bu hamuru yavas yavas açalim ne ince nede kalin olacak bu

açtigimiz hamur mesela 1cm olabilir kalinligi, tepsiyi yagliyalim ve actigimiz

hamuru tepsiye yerlestirelim daha sonra üstüne sogumus olan ispanagi

güzelce yayalim her dört tarafina ve üstüne kaçar peynir rendeleyip firina

sürelim firin 200 derece olmali 15-20 dakika pisirelim ( lütfen devamli

bakin belki firin degisik olabilir daha çabuk pisme imkani olabilir ) pistikten

sonra ufak kare halinde keselim.


No comments:

Post a Comment