Sunday, August 11, 2013

Ispanaklı Unlu Börek


ispanakli unlu borek 1







4 Yufka



1 Su bardağından 1 parmak eksik un



1 Su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ



İçi için:



700gr. Ispanak



1 Büyük soğan



Sıvı yağ



Tuz, karabiber



Üzeri için:



Sıvı yağ



Yapılışı: Ispanakları doğrayıp yıkayın ve fazla sularını iyice sıkın. Süzgece alıp, bir kenarda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte kavurun. Ispanağı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekledikten sonra ocaktan alın. Hazırlanan ıspanaklı içi soğumaya bırakın. Yufkaları üst üstte koyup dörde kesin. Yufkaların üzerlerine sıvı yağ sürün, un serpin ve geniş kenarlarına ıspanaklı içten koyun. Rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırarak, gül böreği şekilleri verin. Böreklerin üzerlerine sıvı yağ sürüp fırında pişirin.



Not: Ispanaklı unlu börek soğuk olarak yendiği zaman ıspanaklı el açması börek tadında oluyor.




No comments:

Post a Comment