Sunday, August 4, 2013

KIYMALI BOREK


kiymali borek 1


kiymali borek 2


kiymali borek 3


kiymali borek 4


MALZEMELER.


42 gr kucuk pak maya


1 tatli kasigi seker,1 kasik tuz,un



IC MALZEME


Yarim kilo kiyma,2 sogan,3 patates


tuz,karabiber,pul biber


125 gr margarin,yarim bardak sivi yag



HAZIRLANISI



Maya bir bardak ilik suyun icinde seker ilave edilir eritilir.Bir kabin icine 1 kilo un ,tuz ,erimismaya ilave edilir su katarak yumusak bir hamur yogrulur.Yogrulan hamurun uzeri kapatilir 2 saat bekletilir.IC hazirlanir kiyma,kup dogranmis sogan,kup dogranmis patats,baharatlar 2 kasik su ,tuz karistirilir.Yufkaya surmek icin margarin eritilir,sivi yag karistirilir.



Mayalanan hamurdan portakal kadar beze alinir,merdane ile acilir,uzerine erililmis yag surulur


ve el ile iyice inceltilir.Inceltilmis yufkanin ucuna ic malzeme konur ,rulo sarilir ters yone cevrilir tepsiye sira ile yerlestirilir.Tepsideki rulolar kesilir,uzerine bir yumurta saris,sivi yag karisimi surulur,susam serpilir bekletmeden 170c isitilmis firina verilir,Afiyet olsuuuuun





No comments:

Post a Comment