Thursday, August 8, 2013

KIYMALI UNLU ÇITIR BÖREK



Hazırlayın,buzluğa koyun,misafirleriniz gelince hemen çıkarın ve pişirin..Çıtır çıtı,elde açılmış gibi  nefis börekleriniz ,her an elinizin altında hazır.İşte bu kadar pratik ve kolay.Hazırlamasıda kolay,pişirmeside..Bu böreğe bayılacaksınız,hem çok lezzetli,hem çok pratik..



kiymali unlu citir borek 1


MALZEMELER


4 adet yufka


1 su bardağı riveria zeytinyağ


8 yemek kaşığı un


İÇ HARCI


300 gr. yağsız kıyma


4 adet patates


2 adet soğan


1 kahve fincanı kuş üzümü


3 yemek kaşığı sıvıyağ


1 çay kaşığı tarçın


2 çay kaşığı karabiber


2 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI




  • Kıymayı tencereye koyun,suyunu çekene kadar kavurun..Kavrulan kıymaya küçük doğranmış,soğanınızı ve yağı ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kavurun.Kıymanız kavrulurken patateslerinizi haşlayın,hafif diri kalacaklar.Daha sonrada küçük küpler halinde doğrayın ve kavrulan kıymanıza ekleyin.En sonda iyice yıkayıp biraz ısladığınız kuş üzümünü ve baharatları ekleyip,iç harcınızı tamamlayın.




  • Yufkanızın ilkini tam bir yuvarlak olarak tezgaha serin, zeytinyağdan fırçayla yufkanın her yerine sürün.Üzerine 1 yemek kaşığı unu yufkanın her yerine gelecek şekilde serpin.Sonrada yufkayı ikiye katlayın,d şeklini alacak.Bu şekildeki yufkayı tekrar fırçayla yağlayın ve 1 yemek kaşığı daha unu üzerine serpin.Yufkanın uzun ucuna hazırladığınız içden koyun ve rulo halinde sarın.Uzun bir böreğiniz olacak,bunu istediğiniz boyutta kesin ve üzerini yağlıyarak,bir tepsiye dizin.




  • Bütün yufkalarınızı bu şekilde hazırlayın,bitince tepsinin üzerini iyice kapayıp,buzluğa koyun.Pişireceğiniz zaman buzluktan çıkarın,hafif çözülsün,üzerine yumurta sarısı sürün ve ısıtılmış fırında 180 dercede iyice kızarana kadar pişirin.




  • Çıtır çıtır ,nefis,el açması gibi  bir böreğiniz olacak..Sıcak sıcak servis edin.




  •  




  • AFİYET OLSUN..





No comments:

Post a Comment