Saturday, August 10, 2013

TAVADA EV YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK




tavada ev yufkasindan peynirli borek 1


Günaydın:))


    Bugünlerde sıkça yaptığım tavada su böreği,artık arşivimde yerini alsın demi:))


    Ayrıca bu tarifimi 77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için Sevgili GÜLCAN 'a selam ve sevgilerimle birlikte gönderiyorum.Ben ev yufkası ile yaptım,dilerseniz hazır yufka ile de olur.


      Ev yufkasının tarifini tam ölçü veremiyorum,önceden yapmıştım evde hazır duruyordu. İnşallah bir daha yaptığım zaman ölçülerine dikkat ederim ve paylaşırım.


   Göz kararı bir tarif verecek olursam ;yarı yarıya süt ve su ,tuz  ve un karıştırarak yoğrulan hamur bezelere ayrılarak oklava ile açılıp,sacda pişirilir.Serilerek kurutulur desteler halinde toplanarak üzeri temiz bir bezle kapatılır ve lazım oldukça el altında hazır kullanılır.


     Her öğünde rahatlıkla tüketilebilir.Çayın,yemeğin,yanına yakışan bir börek:)






tavada ev yufkasindan peynirli borek 2


                MALZEMELER:


3 adet yufka,


2 adet yumurta,


yarım su bardağı süt,


yarım su bardağı su ,


yarım su bardağı sıvı yağ,


    


           İÇ MALZEMESİ:


tavada ev yufkasindan peynirli borek 3ufak kase rendelenmiş beyaz  peynir(lor,tulum hepsi olabilir) ,


yarım demet ince kıyılmış maydanoz 






                YAPILIŞI: 


    Öncelikle yufkalar su ile ıslatılarak temiz bir bezin arasında 5-6 dakika bekletilir.(Hazır yufka ile yapacaksanız bu işleme gere yok)Pişireceğiniz tavanın içi hafif yağlanır.Yufkanın 1 tanesi yanlardan dışarı taşacak şekilde  tavanın içine serilir.Üstüne malzemeleri çırparak hazırladığımız sostan kaşık yardımı ile sürülür.2. yufkanın yarısı koparılarak serilir onunda üstüne sos dökülür ve peynir ile maydanoz serpiştirilir.2.yufkanın kalan yarısı peynirlerin üzerine örtülür,sos dökülür 3.yufkada tavaya serilir sos her yanına dökülür.Dışarı taşan en alttaki yufka en üste toparlanır kenarlarına kalan sos sürülür.Tavanın üzerine kapak kapatılarak kısık ateşte ,3-4 dakika pişirilir daha sonra kapak yardımı ile ters düz edilerek üstte kalan kısımda pişirilir.Dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun..






                   NOT:


Hazır yufkayı 5-6 dakika pişirin.(Ev yufkası daha önce  çok kızartıldığı  için az sürede pişer.)


Hazırladıktan sonra yarım saat bekletip daha sonra pişirirseniz  yufkalar sosu emeceği için daha lezzetli olur.


Dilerseniz aynı şekilde iç malzemesi değişik kıyma,patates v.b. gibi farklı lezzette börekler hazırlayabilirsiniz.


      


    Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...


                                                             HOŞÇA KALIN:))



No comments:

Post a Comment