Wednesday, August 7, 2013

Açma Börek







acma borek 1



Açma Börek:



Bu böreği "hamur açmasını bilmiyorum" diyenlerde yapabilir.



1 çay bardağı sıvıyağ



1 çay bardağı yoğurt



2 yumurta



1 çay kaşığı karbonat



1 çay kağışı tuz



yarım limon suyu



aldığı kadar un



hamur yoğurulur 15 dakika dinlendirilir.



8 pazıya bölünür.



her parça açılır arası sıvıyağla yağlanır.



yağlanan parça D şeklinde katlanır geniş tarafına iç konur bükülerek kol böreği şeklinde tepsiye sıkı olmadan yerleştirilir.



üzerien yumurta sarısı sürülür.



iç: peynir, maydonoz, pastırma



patates, kıyma seçenek çok istediğinizi kullanabilirsiniz.



Tülay'ın eline sağlık:)



No comments:

Post a Comment