Açma çıtır çıtır börek 60.P.D.Ç.S.E.ne ev sahipliği yapan GÜLCAN'ın sayfasına gitsin,kolay gelsin arkadaşım...
MALZEME:
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 çay.bar.yoğurt
1 çay.bar.sıvıyağ
1 çay.bar.ılık su
2 yem.kaş. süt kaymağı
1 yem.kaş sirke
1 tat.kaş.tuz
alabildiğince un
sıvıyağ(arasına sürmek için)
galeta unu(üzeri için)
İÇ MALZEMESİ:
ıspanaklı,patatesli,kıymalı ,peynirli iç yapılır(damak tadına göre)
YAPILIŞI:
Tüm sıvı malzemeler karıştırılır,un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir,15 dak.dinlendirilir,bezelere ayrılır...
Bezeler un ilavesi ile incecik açılır,ikiye bölünür,sıvıyağla yağlanır,kenarlarına iç malzemesi koyularak çok sıkı olmayan rulolar yapılarak şekil verilir....
Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülerek galeta unu serpilir,en üstlerine haşhaş,susam ve çörek otu serpilerek ılık fırında kızarana dek pişirilir.......
No comments:
Post a Comment