Friday, August 9, 2013

Balkabaklı Börek


balkabakli borek 1

Hamur için:

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 maya

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

aldığı kadar un

İçine:

1 kg Balkabağı

1 su bardağı Şeker

Tarçın

ayrıca hamur için:

1 çay baradağı Sıvıyağ

üzerine 1 yumurta sarısı,

1 yemek kaşığı Süt

Yapılışı:

Ilık su ile maya ezilir ve diğer tüm malzemeler katılarak un ilavesi ile yumuşak güzel bir hamur yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılarak mayalandırılır.

Diğer taraftan kabk soyulur ve iri rende ile rendelenir, içine şeker ve tarçın ilave edilir ve bir tarafta bekletilir.

Hamurdan 8 eşit yumak yapılır ve üzeri örtülür, her yumak hamur tabak büyüklüğünde açılır. Her hamurun üzeri sıvı yağla yağlanarak üst üste konulur. Tüm bu hamurlar ayni sekilde hazirlanınca açılan yağlanmış hamurların hepsi beraber ters cevrilir ve ilk acilmis hamur üste gelir. İlk hamur elde çekiştirilerek büyütülür ve kabaklı içten üzerine serpiştirilir. Hamur gevşekce rulo yapılr ve her hamur 3 kesilerek iki ucu birbirine birleştirilerek tepsiye dizilir. Tüm hamurlar aynı şekilde hazırlanarak tepsiye dizilir ve üzerine çırpılmış yumurta ve süt sürülür ve önceden ısıtılmış 200° fırında 20-25 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun!

No comments:

Post a Comment