Monday, August 5, 2013

KABAKLI BÖREK


kabakli borek 1

Malzemeler;

-3 adet orta boy kabak

-3 yufka

-3 yumurta

-yarım su bardağına yakın sıvıyağ

-2 su bardağı süt

-1 demet dereotu

-biraz kaşar rendesi

-tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı;Yumurta, süt, dereotu, sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber karıştırılır.

kabakli borek 2

Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır.İlave edilir.

kabakli borek 3

Yufkalar parçalara bölünür ve hepsi karıştırılır.

kabakli borek 4

Yağlanmış tepsiye yada borcama dökülür.

kabakli borek 5

kabakli borek 6

180 C'de pişirilir.Pembeleşince üzerine kaşar rendesi dökülür.

kabakli borek 7

Fırından çıkınca sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

No comments:

Post a Comment