Monday, August 5, 2013

KOLAY AÇMA BÖREK - PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 35-


http://gulayce.blogcu.com/ arkadaşımıza kolaylıklar diliyorumkolay acma borek porselen demlik cay saati etkinli i 35 1 Yapımı çok kolay lezzetli bir börek özellikle 1 gün önceden hazırlanıp dolaba konması işi dahada kolaylaştırıyor...

MALZEMELER:

1 kase su

1 kase yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı karbonat

alabildiği kadar un - tuz

2 kaşık tereyağ (eritilecek)

İÇ MALZEME:

cantık içi dediğimiz iç hazırlanır bunun için

yarım kiloya yakın kıyma

ince doğranmış domates

ince doğranmış sivribiber

ince doğranmış 1 tane soğan

karabiber-tuz

hepsi çiğden konup sulu olacak şekilde yoğurulur

YAPILIŞI:

tereyağ hariç tüm malzemeyle hamur yoğurulur 15 dk kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada tereyağ eritilip soğumaya bırakılır. Hamur merdaneyle kalınca açılır arasına erimiş tereyağ sürülüp rulo yapılır ortadan kesilip her parça gül gibi sarılıp buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün 1.parça tepsi kadar açılıp iç malzemesi konur daha sonra 2.parçada aynı şekilde açılıp üzerine kapatılır kenarları kıvrılıp üzerine biraz sıvıyağ gezdirilip fırınlanır.

No comments:

Post a Comment