Thursday, August 22, 2013

KURU YUFKALI TAVUKLU BÖREK


kuru yufkali tavuklu borek 1

Malzemeler;

-5 yufka

-2 tane tavuk göğsü

-2 bardak dövülmüş ceviz

-200 gr tereyağ

-yarım su bardağı sıvıyağ

Üzeri için;

-sos( tereyağ ve sıvıyağ karışımı,biraz pulbiber)

-1 kase yoğurt

Yapılışı; Yufkalar 1-2 parmak kalınlığında kesilir.

kuru yufkali tavuklu borek 2

Fırın tepsisine koyulur ve fırında kurutulur.Daha sonra dikdörtgen borcama alınır.

kuru yufkali tavuklu borek 3

kuru yufkali tavuklu borek 4

Tavuklar haşlanır ve parçalanır.Ceviz ve tereyağ ilave edilir.Tereyağ eriyene kadar kavrulur.Sonra altı kapatılır pulbiber, karabiber, tuz koyulur.

kuru yufkali tavuklu borek 5

Tavuk suyuyla yufkalar ıslatılır.Üzerine eritilmiş tereyağ dökülür.Sonra tavuklar ilave edilir.Sıcak servise alınır.

kuru yufkali tavuklu borek 6

kuru yufkali tavuklu borek 7

Tabaklara koyulduktan sonra arzuya gore üzerine yoğurt ve sos dökülür.AFİYET OLSUN...

No comments:

Post a Comment