Tuesday, August 13, 2013

KUZU ETLİ BÖREK


kuzu etli borek 1

KUZU ETLİ BÖREK

Malzemeler;

- 2 yumurta( yumurtanın birinin sarısı üzerine)

- 4 su bardağı un

- 2 adet haşlanmış rendelenmiş patates

- 1 cay bardağı yoğurt

-1 çay bardağı sıvıyağ

-1 paket yaşmaya

-1 yemek kaşığı şeker

-Tuz

İçi için;

-500 gr kuzu eti

-2 yeşil sivri biber

- 1 kırmızı biber

- 1 baş soğan

- 2 domates

- 1 yemek kaşığı salça

- Maydanoz

Yapılışı; Bir tencereye biraz sıvıyağ konur.(2-3 yemek kaşığı kadar).Etler ilave edilir, Karıştırılır.Tencerenin ağzı kapatılır.Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilir.Biraz sotelenince kırmızı biber, yeşil biber ilave edilir.İnce doğranmış domatesler ilave edilir.Ağzı kapatılır biraz daha pişirilir.Kekik, pulbiber, karabiber,tuz ilave edilir ve ateşten alınır, soğutulur.Bu işlem bitince hamur yoğrulur.

Diğer bir tarafta bir kaba yoğurt, sıvıyağ, yaşmaya, tuz, şeker, yumurta, haşlanmış rendelenmiş patatesler karıştırılır.Elenmiş un ilave edilir.Küçük bezelere ayrılır.İster elde ister oklova ile biraz açılır.Orta kısmına iç malzeme yerleştirilir.YuvarlaK şekil verilir.

kuzu etli borek 2

Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam dökülür.Tepsi mayası yaptırılır.(yani 1-1,5 saat tepside bekletilir ve fırına öyle koyulur.)

kuzu etli borek 3

200 C’de pişirilir.AFİYET OLSUN…

kuzu etli borek 4

kuzu etli borek 5

No comments:

Post a Comment