Aslında bu böreği ilk defa Papatya Prensesin sayfasında gördüğümde bu kadar lezzetli bir börek olacağını tahmin etmemiş ama farklı bir tarif olduğu için denenecekler arasına not etmiştim. Ramazanda iftar sofrası için ev yapımı İskender kebab hazırladığım bir akşam kebaplar için fırında lavaş bulamayınca eşim marketten hazır paketlerdeki lavaşlardan almış. Açıkçası İskender kebap yapımında kullandığımda istediğim lezzeti yakalayamadım. Kalan lavaşlarla ne yapabilirim derken aklıma papatyanın tarifi geldi. Hatta bu tarifle Papatyanın facebook sayfasında düzenlediği bir hediye etkinliğine de katıldım (tabi ki hediye bana çıkmadı orası ayrı:::))) Ben sos için paketin üzerinde ki tarifi uygulayarak malzemelerinde yumurta ve sütte kullandım, diğer tarifte sadece sıvıyağ vardı. İsterseniz lavaşları evde kendiniz de yapabilirsiniz(lavaş tarifi için tıklayın). Kısacası mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim bir lezzet...
Malzemeler:
- 8 tane lavaş
- Beyaz peynir +rendelenmiş kaşar peynir karışımı
Sosu için;
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Sıvıyağ, süt ve yumurtayı bir kâsenin içerisinde karıştırın.
- Teflon tavanızın yüzeyini çok az sıvıyağla yağlayın ve bir adet lavaş ekmeğini serin.
- Hazırladığınız sosu lavaş ekmeğinin üzerine sürün ve başka bir lavaş ekmeğini yerleştirin.
- Rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımından serpiştirin.
- Peynirlerin üzerine başka bir lavaş yerleştirip sos dökün ve bir lavaş daha yerleştirip tekrar peynir serpiştirin.
- Bu şekilde lavaş ekmekleriniz bitene kadar devam edin.
- Her lavaşın arasına mutlaka sos gezdirin.
- En üstteki lavaşın üzerine hiçbir işlem yapmayın.
- Tavanızı ocağa yerleştirin ısındıktan sonra kısık ateşte lavaşlar kızarana kadar bekletin.
- Kızardıktan sonra ters çevirip diğer yüzeyinin de kızarmasını sağlayın.
- Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için dinlendirin ve dilimleyip servis yapın.
- Daha lezzetli bir börek için sıcak servis yapmanız tavsiye edilir.
No comments:
Post a Comment