Friday, August 23, 2013

Soğuk bir komposta yanında patatesli,kıymalı börek




KARIŞIK MEYVE KOMPOSTASI


soguk bir komposta yaninda patatesli kiymali borek 1




  • 1 kilo kırmızı erik


  •  2 şeftali


  • 2 elma


  •  şeker



M eyveler yıkanıp çekirdekleri çıkartılır ,büyük bir tencereye konulur üzerine su  doldurulur ve  kaynatılır  pişen meyvelere Şeker  ilave edilip tekrar 5 dakika kaynatılıp kavanozlara doldurulur kapakları kapatılır ve iyice sıkılır.Kavanozlar ters çevrilip 12 saat bekletilir. kapaklar hiç kullanılmadık yeni olması gerekir.bu şekilde  uzun süre dayanır.çekirdeklerini çıkartmadanda kaynatılır fakat ben posasını süzgeçten geçirip marmelat yapıyorum o yüzden çekirdeklerini çıkarmak gerekiyor.

KIYMALI PATATESLİ RULO BÖREK



soguk bir komposta yaninda patatesli kiymali borek 2





soguk bir komposta yaninda patatesli kiymali borek 3
3 adet yufka

2 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

İÇİ

250 gram kıyma

1 adet soğan

1 adet domates

2 adet yeşilbiber

2 adet orta boy patates

YAPILIŞI

Kıymamız suyunu çekene kadar sotelenir, yemeklik doğradığımız soğan ve biberler katılıp biraz kavrulur 2 kaşık sıvı yağ eklenip hep birlikte 5 dakika kavrulur,domates ilave edilir,domatesler suyunu çekince küp doğradığımız patatesler ilave edilir ,baharatları katılıp bir iki çevrilip ateşten alınır .

YAPILIŞI

 Süt,sıvı yağ,bir yumurtanın tamamı diğerinin akı katılıp iyice çırpılır.Yufka serilir,üzerine hazırladığımız sütlü harcımızdan 2-3 kaşık gezdirilir,yufka 2 ye katlanır, harçtan 2-3 kaşık gezdirilip tekrar katlanır,kenarına patatesli harcımızı koyup sarıyoruz kalın bir rulo oluyor,diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz,kalan harcımıza yumurta sarısını katıp iyice çırpıp böreklerin üzerine sürüyoruz, susam, çörek otu serpip ısıtılmış 180derecede fırında pişiriyoruz. 


No comments:

Post a Comment