KARIŞIK MEYVE KOMPOSTASI
1 kilo kırmızı erik
2 şeftali
2 elma
şeker
M eyveler yıkanıp çekirdekleri çıkartılır ,büyük bir tencereye konulur üzerine su doldurulur ve kaynatılır pişen meyvelere Şeker ilave edilip tekrar 5 dakika kaynatılıp kavanozlara doldurulur kapakları kapatılır ve iyice sıkılır.Kavanozlar ters çevrilip 12 saat bekletilir. kapaklar hiç kullanılmadık yeni olması gerekir.bu şekilde uzun süre dayanır.çekirdeklerini çıkartmadanda kaynatılır fakat ben posasını süzgeçten geçirip marmelat yapıyorum o yüzden çekirdeklerini çıkarmak gerekiyor.
KIYMALI PATATESLİ RULO BÖREK
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
İÇİ
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşilbiber
2 adet orta boy patates
YAPILIŞI
Kıymamız suyunu çekene kadar sotelenir, yemeklik doğradığımız soğan ve biberler katılıp biraz kavrulur 2 kaşık sıvı yağ eklenip hep birlikte 5 dakika kavrulur,domates ilave edilir,domatesler suyunu çekince küp doğradığımız patatesler ilave edilir ,baharatları katılıp bir iki çevrilip ateşten alınır .
YAPILIŞI
Süt,sıvı yağ,bir yumurtanın tamamı diğerinin akı katılıp iyice çırpılır.Yufka serilir,üzerine hazırladığımız sütlü harcımızdan 2-3 kaşık gezdirilir,yufka 2 ye katlanır, harçtan 2-3 kaşık gezdirilip tekrar katlanır,kenarına patatesli harcımızı koyup sarıyoruz kalın bir rulo oluyor,diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz,kalan harcımıza yumurta sarısını katıp iyice çırpıp böreklerin üzerine sürüyoruz, susam, çörek otu serpip ısıtılmış 180derecede fırında pişiriyoruz.
No comments:
Post a Comment