MALZEMELER
1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- birazcık tuz alabildiğince un
- NOT:Yufka açamayan veya vakti olmayan hanımlar için hazır satılan baklavalık yufkalarda işimizi görür, tabi kendi açtığımız kadar olmasada....
- 100 gr kavrulmuş kıyma
- 2-3 adet haşlanmış,kavrulmuş patates
- İstenilen baharat(benim vazgeçilmezlerim pul biberi ve karabiber)
- Kıyılmış maydonoz ve yeşil soğan
Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır.3'er 3'er alınan bezeler bol nişasa ile tek yufka olacak şekilde açın.Yufkanın bir kenarına iç malzemeden bolca koyun ve rulo şeklinde sarın.İstediğiniz uzunlukta kestiğimiz börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Böreğimizin püf noktası işte burada;bir tavada eritiğimiz tereyağını fırçayla böreklerin üzerine sürün.Sıcak fırına verin ve kıpkırmızı olana kadar pişirin...AFİYET BALŞEKER OLSUN...
No comments:
Post a Comment