yufkanın parçalanma ihtimaline karşı
en alt kata ıspanak koymuyorum
malzemeler
- 3 adet yufka
- 500 gr ıspanak (ince doğranmış)
- 150 gr mantar (ince doğranmış)
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 avuç taze fesleğen(ince doğranmış)
- 1. su bardağı taze kaşar(rendelenmiş)
- tuz - karabiber- 1 adet yumurtanın sarısı
sıvı harç malzemesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
hazırlanması
- bir kasede sıvı yağ - süt ve yoğurdu çırptım
- soğanı yemeklik doğradım 1 yemek kaşığı sıvı yağda soteledim
- mantarları ekledim sularını çekene kadar pişirdim
- kaynar suda 5 dakika bekletip sularını süzdüğüm ıspanakları ilave ettim
- fesleğenleri ilave ettim
- tuz - karabiber ilave ettim iki dakika pişirdim
-bir adet yufkayı yaydım üstüne sıvı malzemeden sürdüm
- üstüne ikinci yufkayı yaydım sıvı malzeme sürdüm
- ıspanağın yarısını döktüm
- üstüne rendelenmiş peynirden serpiştirdim
- üçüncü yufkayı yaydım üstüne sıvı malzeme sürdüm
- ıspanaklı karışım - peynir rendesi döktüm
- rulo şeklinde sardım
- üstüne yumurta sarısı sürdüm
- 180 derece fırında 40 dakika pişirdim
No comments:
Post a Comment