Thursday, August 22, 2013

MAKARNALI BÖREK(YALANCI SU BÖREGİ)



makarnali borek yalanci su boregi 1
Görenlerin ve yiyenlerin su böreginden ayırt edemedegi bir tarif makarnalı börek.Hatta fazla fazla yapıp buzluga atıyorum ani bir misafir geldiginde fırında bir güzel ısıtıp çayla berbaber servis ediyorum.Bu aralar misafirim çok oldugu için buzlukta ki makarnalı böreklerim baya bir işe yaradı.İşte tarif:

MAKARNALI BÖREK(yalancı su böregi)MALZEMELERİ:



  • 2 adet yufka


  • 1 paket kelebek makarna


  • 1 adet yumurta


  • 500 gr.beyaz peynir(lor veya kaşar rendesi ile karıştırabilirsiniz)


  • bol miktarda maydanoz


  • 3 yemek kaşıgı tereyag

Harcı için:



  • 3 adet yumurta


  • 2 su bardagı süt


  • yarım çay bardagı sıvıyag


  • Az tuz

Kelebek makarnamızı az tuzlu ve kaynamış suda haşlıyoruz.Haşlanan makarnanın suyunu süzdükten sonra genişçe bir kaba alıyoruz ve üstüne makarna sıcakken 3 yemek kaşıgı tereyagımızı içine ekliyoruz.Tereyagımız eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.Peynirimizi ayrı bir yerde çatalla eziyoruz.Maydanozumuzu da yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz.Peyniri ve maydanozu da makarnamızın içine katıp iyice karıştırıyoruz.En son olarak az tuz ilave ediyoruz.Harcımız için gerekli malzemeleri bir kaba alıp çatalla iyice karıştırıyoruz.

Küçük fırın tepsimizi yagladıktan sonra 1.yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde seriyoruz.Makarnalı karışımımızın yarısını yufkanın üstüne döküp düzeltiyoruz.Harcımızın yarısını(sütlü olan harç)makarnaların üstüne kaşıkla döküyoruz.1.yufkanın dışarı sarkmış olan kenarlarını makarnanın üstüne dogru katlıyoruz.

2.yufkamızı da ilk serdigimiz ve üstünü kapattıgımız yufkanın üstüne yine kenarları dışarı sarkacak şekilde seriyoruz.Kalan makarnalı karışımı 2.yufkanın üstüne döküyoruz.Kalan harçtan 2 yemek kaşıgını ayırıyoruz.Geri kalan harcı yine makarnanın üstüne gezdiriyoruz ve sarkan yufka kenarlarını üstüne kapatıyoruz.Ayırdıgımız harca 1 yumurta kırıp çırpıyoruz.Ve bu harcı da böregimizin üstüne sürüyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. 

No comments:

Post a Comment