Thursday, August 22, 2013

KABAKLI BÖREK


kabakli borek 1 MALZEMELER:

1 kg.kabak rendesi(yemeklik kabak)

4 adet yufka

3 yumurta

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

susam çörekotu

YAPILIŞI:

Kare borcamı margarin ile yağlayın birinci yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayın.İkinci yufkayı üzerine buruşuk olarak kenarlardan taşırmadan yayın.Bir çay bardağı süt ile iki yumurtayı ve sıvıyağı karıştırın her katta yufkalara sürün.Rendeleyip suyunu sıktığımız kabakların içine baharatları ve şekeri katıp kaşıkla karıştırıp yufkanın üzerine yarısını döşeyin yine buruşruk olarak yufka koyup yine yağlı süt sürüp kalan kabakları yayın yine son yufkayı buruşuk yayıp ilk yaydığımız yufkadan sarkanları kapatarak börek döşemeyi tamamlayın.En üste yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpip dilimleyip önceden ısıtılmış 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.

No comments:

Post a Comment