MALZEMELER
10 Adet Milföy veya kişi sayısına göre
500 gr ıspanak
Yarım kangal sucuk
Yağ
Tuz-karabiber
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
Sucuk dilimleri
YAPILIŞI
Öncelikle derin dondurucudan çıkarttığımız milföyleri tek tek ayıralım ve çözülmeleri için biraz ortam sıcaklığında bekletelim.
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım.
Ispanaklar yıkanıp doğranır.
Tencereye sıcak su ve tuz konulur.
Ispanaklar bu suya atılarak bir iki dakika bekletilip süzülür.
Soğuduktan sonra elinizle iyice sıkarak su bırakılmaz ( normalde ıspanaklı börekte bu işlem yapılmaz ama bu börek milföyden yapıldığı için ıslatmasın diye )Bir tavaya çok az bir yağ konululur.Küçük parçalar halde dilimlenmiş sucuklar hafif tavada çevrilir ıspanaklar da sotelenir tuz ve baharatlar eklenir ve ocaktan alınıp soğutulur milföy yapraklarından 1'er cm içeriden kenarlara doğru paralel ( L ) şeklinde kesikler atalım. Ortaya sucuklu ıspanaklı karışımdan yeteri kadar, koyalım. Ortada kare kenarlarda kesik şeritler kalıyor. Ayrılan şeritleri katlayıp hamurun diğer üst kısmının üzerine kapatalım. Çiçek şeklini bu aşamada alıyor zaten. Daha sonra üzerine fırçayla yumurta sarısı sürelim. Ve ince dilim kestiğimiz sucukları tam ortasına yani birleşim yerlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirelim.(,Daha önce aynı şekille Elmalı kurabiye yapmıştım yapım aşaması aşağıda)
Mutlaka önceden ısıtılmış fırında kızarana ve kabarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment