************
*4 adet yufka
*300 gr. tulum veya kaşar loru
*İsteğe bağlı dereotu-maydanoz
*1 bardak süt-su karışımı
*Yarım bardak sıvıyağ
*1 yumurta
Yapılışı:
**********
*Tulum loru ve dereotu-maydanoz karışımını, içine 1 yumurtanın beyazını ekleyerek hazır edin.
*Süt-su-sıvıyağ karışımını da halledin.
*İlk yufkayı tezgaha yayıp, üzerine sıvı karışımdan serpiştirerek ıslatın.
*Tam ortadan ikiye katlayıp üstünü tekrar biraz ıslatın.
*Düz kenarına, kıyılarından birer parmak içeride kalacak şekilde lorlu içten koyun.
*Kıyıları, malzeme dökülmesin diye, içe katlayın ve yufkayı rulo yapın.
*Dikdörtgen fırın tepsinize alın.
*Diğer tüm yufkaları da sırasıyla aynı işleme tabi tuttuktan sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve tepsinin içinde yaklaşık 10'ar cm.uzunluğunda dilimlere ayırın.
*200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment