Sunday, August 11, 2013

TULUM LORLU BÖREK



tulum lorlu borek 1
Geçen gün yine pazardan 'tedbiren' alıp dipfrize atmış olduğum bir torba tulum loru buldum. O 'tedbiren' dipfrize atılanların arasında 4 tane de yufka bulunca, pek sevindirik oldum ve börek yapmak için hemen kolları sıvadım. Oğlumun arkadaşları da bizdeydi. Börek epey rağbet gördü bu yüzden. Çoğumuzun yaptığı bir şey bu belki ama şekiller farklı farklı olabiliyor. Afiyet olsun..


tulum lorlu borek 2
Malzemeler:

************

*4 adet yufka

*300 gr. tulum veya kaşar loru

*İsteğe bağlı dereotu-maydanoz

*1 bardak süt-su karışımı

*Yarım bardak sıvıyağ

*1 yumurta

Yapılışı:

**********

*Tulum loru ve dereotu-maydanoz karışımını, içine 1 yumurtanın beyazını ekleyerek hazır edin.

*Süt-su-sıvıyağ karışımını da halledin.

*İlk yufkayı tezgaha yayıp, üzerine sıvı karışımdan serpiştirerek ıslatın.

*Tam ortadan ikiye katlayıp üstünü tekrar biraz ıslatın.

*Düz kenarına, kıyılarından birer parmak içeride kalacak şekilde lorlu içten koyun.

*Kıyıları, malzeme dökülmesin diye, içe katlayın ve yufkayı rulo yapın.

*Dikdörtgen fırın tepsinize alın.

*Diğer tüm yufkaları da sırasıyla aynı işleme tabi tuttuktan sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve tepsinin içinde yaklaşık 10'ar cm.uzunluğunda dilimlere ayırın.

*200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


No comments:

Post a Comment