Friday, August 9, 2013

Üç Renkli Börek


Geçen hafta sonunda yemek yapma isteğim geri geldi ve uzun zamandır denemek istediğim tariflerden biri olan Üç Renkli Börek i denedim. Biliyorsunuz ki rejimdeyim bu yüzden sadece bir dilim yemekle yetindik eşimle birlikte. Kalan ise olduğu gibi şirkete :) Çok beğenildi, bir çırpıda yendi :) Tarif aslında internette bir çok yerde var ama ben Elele dergisinin Ekim sayısından aldım. Birazcık da değiştirdim. Resim kötü ama tadı enfessss





uc renkli borek 1
Malzemeler

4 Yufka

750-1000gr Ispanak

4 Adet Havuç

360 gr Çemensiz Pastırma (Namlı'nın vakumlu paketlerinden kullandım)

2-3 Çorba Kaşığı Tereyağ

1 Yumurta Sarısı

Çörekotu

Susam

Tuz

Yapılışı



  • Ispanak yapraklarını yıkayın ve saplarını koparın,haşlayın. Sonrasında süzün ve ince ince kıyın (Bunu yufkanın üzerine atarken ellerinizle de yapabilirsiniz.)


  • Havuçları rendeleyin. Tereyağının bir kısmını eritin ve ıspanakla havuçları ayrı ayrı soteleyin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın.


  • İlk yufkayı düz bir zemine serin ve fırça ile tereyağ sürün. 


  • İkinci yufkayı üzerine açın ve yağlayın. Tuzla lezzetlendirdiğiniz ıspanakların hepsini bu kata dökün. 


  • Üçüncü yufkayı üzerine açın,yağlayın ve havuçları yayın.


  • Dördüncü yufkayı üzerine açın, yağlayın ve pastırmaları dizin.


  • Üst üste tüm yufkaları serdikten sonra kenardan birazcık içe doğru katlayın ki açılıp malzemeler dökülmesin. Sonrasında rulo yapın. Yumurta sarısını fırçayla her tarafına sürün. Üzerine çörekotu ve susam serpin.


  • Üstü kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.



AFİYET OLSUN!!!

No comments:

Post a Comment