Geçen hafta sonunda yemek yapma isteğim geri geldi ve uzun zamandır denemek istediğim tariflerden biri olan Üç Renkli Börek i denedim. Biliyorsunuz ki rejimdeyim bu yüzden sadece bir dilim yemekle yetindik eşimle birlikte. Kalan ise olduğu gibi şirkete :) Çok beğenildi, bir çırpıda yendi :) Tarif aslında internette bir çok yerde var ama ben Elele dergisinin Ekim sayısından aldım. Birazcık da değiştirdim. Resim kötü ama tadı enfessss
4 Yufka
750-1000gr Ispanak
4 Adet Havuç
360 gr Çemensiz Pastırma (Namlı'nın vakumlu paketlerinden kullandım)
2-3 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu
Susam
Tuz
Yapılışı
Ispanak yapraklarını yıkayın ve saplarını koparın,haşlayın. Sonrasında süzün ve ince ince kıyın (Bunu yufkanın üzerine atarken ellerinizle de yapabilirsiniz.)
Havuçları rendeleyin. Tereyağının bir kısmını eritin ve ıspanakla havuçları ayrı ayrı soteleyin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın.
İlk yufkayı düz bir zemine serin ve fırça ile tereyağ sürün.
İkinci yufkayı üzerine açın ve yağlayın. Tuzla lezzetlendirdiğiniz ıspanakların hepsini bu kata dökün.
Üçüncü yufkayı üzerine açın,yağlayın ve havuçları yayın.
Dördüncü yufkayı üzerine açın, yağlayın ve pastırmaları dizin.
Üst üste tüm yufkaları serdikten sonra kenardan birazcık içe doğru katlayın ki açılıp malzemeler dökülmesin. Sonrasında rulo yapın. Yumurta sarısını fırçayla her tarafına sürün. Üzerine çörekotu ve susam serpin.
Üstü kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
AFİYET OLSUN!!!
No comments:
Post a Comment