Monday, August 5, 2013

UNLU KIYIR KIYIR BÖREK



unlu kiyir kiyir borek 1


Sevgili papatya prensesin tarifi olan unlu kıyır kıyır böreğini kaç zamandır denemek istiyordum.Nihayet yaptım  ve okula götürdüm.İkinci tenefüs bizim öğrencilerin beslenme saati tabi biz öğretmenlerinde:) Sabahcı olunca insan açıkıyor.Öğrencilere "mutlaka kahvaltı yapın gelin "diyorum ama kendim pek kahvaltı yapamıyorum sabahları.İşte bize böyle aralarda bişeyler atıştırarak idare ediyoruz.Gelelim börek üzerinde oynanan iddialara,


Tadına bakan herkes beğendi tarifi istediler.Bende blogdan alırsınız dedim.Burada yayınlamamı bekleyemeyen arkadaşlar sabırsızlandı.Bende daha da sabırsızlandırmak için tahmin edin dedim.Tabi elle açmışsın,un kavurup eklemişsin diyenler oldu.Hatta kete tadında diye karar kıldık .İşte bugün yayınlarım tarifini dediğim için hemen ekledim tarifi ama ayrıntılı fotolarınıda en kısa zamanda eklemek istiyorum.Daha açıklayıcı oluyor.Tarif için Papatya Prenses'e çok teşekkür ediyorum .Canım seni tekrar aramıza bekliyoruz:)


Malzemeler:

-3 adet yufka

-3 adet haşlanmış patates

-1 kase rendelenmiş kaşar ve lor karışımı

-100gr eritilmiş tereyağı

-2 çay bardağı sıvıyağ

-1 çay kaşığı karabiber

-1,5 çay kaşığı tuz

-un



Hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir,tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.

Erimiş tereyağı ile sıvıyağı karıştırıyoruz.

Düz zemin üzerine yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz. Üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlıyoruz. Yarım daire şeklindeki yufkayı tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eliyoruz.



Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlıyoruz. Kenar kısmına hazırlanan patatesli harctan bolca koyup rulo yapıp  sarıyoruz. Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.

Yağlı karışımı olan kabınımızın içinde az miktar yağ kalaca, içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüyoruz.(İsterseniz yağlı karışımdan böreğe başlamadan önce biraz ayırabilirsiniz üzerine sürmek için.)Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar  pişiyoruz.




Not: Yağı fazla gibi gelebilir ama değil içine elenen un fazla yağı çekiyor.Eğer yağını az koyarsanız böreğiniz kuru kuru olur.


          Afiyet olsun:)

İşte bu güzel böreğimizin yapım aşamaları:


unlu kiyir kiyir borek 2


Yağlayıp üzerine un eliyoruz.


İkiye katlayıp yağlıyoruz ve tekrar un eliyoruz.


Uç kısımlarını iki parmak katlayıp iç harçını koyuyoruz.


unlu kiyir kiyir borek 3


Rulo yapıp sarıyoruz ve 4 parmak kalınlığında kesiyoruz


Yağlı kağıt serili tapsiye böreklerimizi koyup üzerini kalan yağ ile yağlıyoruz.






Görüldüğü üzere ben iç malzemelerini biraz fazla koymuşum:)


unlu kiyir kiyir borek 4
Bu fotoyu özellikle ekledim ki böreğin kıtır kıtır olduğunu anlayın diye.Değişik ve güzel bir börek yapmak isterseniz bu börek harika bir tercih olur.:)


No comments:

Post a Comment