Wednesday, August 7, 2013

Kese Börek Tarifi



Kese Börek Tarifi

Bohça börek Nasıl yapılır 

Bugün açtığım bloğumda kendi kendimce bir şeyler karalayacağım. Kimseyle paylaşmadan önce alıştırma yapacağım.Kendimi hazır hissedersem :) paylaşırım inşallah. İlk tarifime Kese börekle başlıyorum. Haydi o halde buyrun. 






kese borek tarifi 1






Kese Börek Tarifi İçin Malzemeler:






2 adet Yufka


5-6 adet taze soğan dalı


1yemek kaşığı çörek otu


1yumurta sarısı


1 yemek kaşığı yoğurt


yarım su bardağı süt


yarım su bardağından az sıvı yağ                                                           






İç malzemesi:






200 gr.az yağlı kıyma


2adet kuru soğan


yarım demet maydanoz


tuz, karabiber


2 diş sarımsak






Kese Börek Tarifi Yapılışı






Önce iç malzememizi hazırlayalım. Kuru soğanı ince kıyım keselim ve sıvı yağında kavuralım. Kıymamızıda ekleyip beraberce pişirelim. Tuz, karabiber atalım ve kıyılmış maydanozla renklendirelim.


Taze soğan yapraklarını kaynar suya batırıp çıkartalım ve kenarda bekletelim. 






Sütü ve sıvı yağın kalanını derin bir kasede karıştıralım. 


Yufkamızın birini tezgaha serip üzerine sıvı karışımdan sürelim. diğer yufkayıda üzerine  kapatalım. Mantı keser gibi şeritler halinde kareler çıkartalım. Karelerimiz küçük tatlı tabağı kadar olsun. Her kareyi çift kat alıp derin bir kasenin içersine oturtalım. İç malzememizden 1 yemek kaşığı  dolduralım ve soğan dalı ile kese gibi kapatalım.Fırın tepsimize dizelim. 


Bütün keseler hazır olduğunda 1 yumurta sarısını 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştıralım ve keselerimizin üzerine sürelim. Çörek otu sepeleyelim. 


Fırınımızı 200 derecede ısıtalım  tepsimizi Fırına sürüp keselerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.


kese borek tarifi 2






Kese Bohça Börek Tarifi


                                      Nursevince











No comments:

Post a Comment