Tuesday, August 20, 2013

Su Böreği Tadında Küçük Börekler


Dedigim gibi bugün börekler hayli yogun geliyor hangisini denemek istersiniz hafta sonuna :)

Arkadasima cok tsk.ediyorum ellerine saglik.


Blogu ziyaret icin tiklayin fincanteyze


su boregi tadinda kucuk borekler 1




O sofranın tarifleri...

Bu börekleri Pınar Sedef Ünal'ın bloğunda gördüm. Deneyeyim dedim.

Tarif için teşekkürler...




Malzemeler

6 adet yufka

2 su bardağı süt

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ




İçi için:

500 gr lor peyniri (Orjinalinde 300 gr lor peyniri ve 500 gr tam yağlı beyaz peynirde vardı ben sadece lor peyniri kullandım)

Yarım demet maydanoz




Üzeri için:

2 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı süt (orjinal tarifte yoğurt kullanılmış)

2 yemek kaşığı sıvı yağ




Hazırlanışı


Öncelikle 2 su bardağı sütü, yoğurdu ve 1 su bardağı sıvı yağı karıştırarak iç sosumuzu hazırlıyoruz.






Başka bir kasede peyniri ve ince doğranmış maydanozları karıştıralım.






Birinci yufkayı serip bol sos sürelim, üzerine ikinci kat yufkayı da serip yine sosu sürelim. Yufkayı 12 eşit parçaya bölelim.






Her bir parçanın içine peynirli iç harcından koyup sigara böreği saralım.






Böreklerimizin bir tepsiye dizelim. Tepsiye dizerken mümkün olduğunca birbirine değmeyecek şekilde yerleştirelim ki yapışmasın. Böreklerin birbirine yapışmaması için her sırada araya streç film koyabilirsiniz. Böreklerin üzerine bir şey sürülmeyecek. Güzelce streçlenecek ve orjinal tarifte buzdolabı diyordu ben buzluğa koydum.




Orjinal tarifte en az 24 saat mümkünse 2 gün buzdolabında bekletmeyi öneriliyordu. Yaklaşık 18-20 saat beklettim. Ama buzlukta olursa uzun süre de muhafaza edebilirsiniz.
su boregi tadinda kucuk borekler 2






Börekleri pişireceğiniz zaman buzdolabından çıkarıp direk yağlı kağıt serilmiş tapsiye veya yağlanmış tepsiye dizelim. Buzu çözülmeden dizdim.






Üzerine yumurta sarısı, süt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürerek, önceden ısıtılmış fırında 200 derece (orjinalinde 180 derece ısıtılmış fırında pişirilmiş) pişirdim. Pınar Sedef Ünal, eğer çıtır yemek istiyorsanız fırından çıktığında soğumadan, su böreği gibi yumuşak istiyorsanız soğuduğunda yemenizi tavsiye ediyor.


su boregi tadinda kucuk borekler 3






Ben de çok beğendim. Önerisine katılıyorum...


Tabii ki yanında başka şeylerde vardı. Daha önceden tarifini yayınladığım Mantar Salatası... yine aynı sofranın lezzetleri...


su boregi tadinda kucuk borekler 4


Az daha unutuyordum.


Münire Abla'nın getirdiği zeytinyağlı yaprak sarmasınıda unutmamak gerek...


Ellerinize sağlık...


Ben de böyle dik pişiriyorum. Onunda tarifini yakında vereceğim.



su boregi tadinda kucuk borekler 5


Yanına tatlı olarak Muhallebili Kadayıf Tatlısı enfes...


su boregi tadinda kucuk borekler 6


Hala aynı sofradayız.



Afiyet Olsun.






Bu tarif Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için PaSaSofraM' a gidiyor...

Kolay gelsin...


No comments:

Post a Comment